Go Home...
WebAdmin Min FTP WebMail Priser Om oss KONTAKT OSS
xx

Backup & sikkerhet...

Det finnes ikke en eneste unnskyldning på denne jord dersom f.eks. et kunderegister skulle gå tapt.
Overlater du til andre å drifte dine nettsider, din e-post eller andre nettbaserte IT-systemer, må du forsikre deg om at de forvaltes trygt. Det finnes ikke en eneste unnskyldning på denne jord dersom f.eks. et kunderegister skulle gå tapt.
 

Vi har ulike servere for ulike formål - vi har i dag 12-13 servere som alle er av Apple-fabrikat. De fleste er enten Apple Xserve eller Mac Pro og som begge er avanserte maskiner med god prosessorkapasitet. I tillegg har vi QNAP NAS-lagring på over 124 TB (terrabyte) lagringsplass - et system der åtte store SATA-/SAS-disker er bygget sammen i RAID-løsninger der vi kan kjøre kontinuerlig utene tap av data selv om inntil to disker skulle havarere på likt.

Det er slike løsninger du ønsker deg av din IT-leverandør. Intet mindre er akseptabelt når du overlater det viktigste grunnlaget for egen business til en leverandør.

BACKUP - tross alt det viktigste
Når det gjelder BACKUP er det to ting som er viktig. Først at det tas backup ofte nok - og dernest at man er i stand til å hente frem sikkerhetskopier fra noen dager eller lengere tid tilbake. Det mange ikke tenker på er at en feil kan oppstå uten noen oppdager det. Sikkerhetskopien fra i går kan inneholde samme feilen som vi oppdaget i dag, og sikkerhetskopien fra sist mandag eller forrige uke kan også inneholde den samme feilen. Spør din leverandør om de kan hente frem en sikkerhetskopi fra 15 dager tilbake - eller kanskje 45 dager bakover i tid...

Hos oss tas det backup hver fjerde time på de fleste servere. Denne går til samme maskin på det lokale nettverket. Deretter kopieres backup ut til annen maskin på annet LAN-nettverk senest hver 12. time. Av hensyn til brann (totalhaveri) tas det en gang i døgnet (hver 24. time) kopi til annen fysisk adresse - og alle disse backup-kopiene kan gjenskapes for flere uker bakover i tid.

Dette er måten du som kunde sikres mot det som "aldri skal skje", nemlig at man som leverandør mister kontroll på dagens data. Det kan skje, vi lever i en tidsalder der man må velge å stole på fysiske lagringsmedia som harddisker og nettverksforbindelser og ingen kan si at man aldri opplever at dette svikter. Det hele er et spørsmål om hvordan man har sikret seg for den dagen da det uungåeligelige skjer. Vi har en god plan for dette - mange har ikke det.